A mother to a pretty daughter and a wife to my husband.
My story is my journey.
weird
Get link
Facebook
X
Pinterest
Email
Other Apps
korg msti plik kn,, knpe aq tlis kt header aq purple discribe my personal.. tp bacground kaler len... kejp lg la aq tkr layout bru... n background skali skrg aq de prob ngn line internet kt uma aq x brape nk btol arp maaf..
Assalamualaikum semua,, Hari ni rasa macam nak share apa yang aku rasa tentang perginya seorang insan seni bernama ABAM. Aku bukan lah peminat tegar atau kenalan arwah tetapi tak tahu kenapa, diri ini merasakan sangat insaf dengan cara pemergiannya yang sangat dicemburui oleh semua orang. Semasa hidupnya, tak ada pun semua orang nak angkat atau memujanya. Tetapi selepas dia meninggal, bermacam-macam cerita tentang amalan-amalan baik yang dia buat orang kongsikan. Setiap hari ada je cerita baik yang aku sangat kagum dan terharu. Aku terfikir, bolehkah aku pergi macam dia? Meninggal dengan senang, mudah dan ramai orang akan doakan aku? Cemburunya aku dengan cara dia pergi. Setiap kali tengok video atau gambar anak dia Hamzah,mesti aku akan menangis. Mungkin sebab aku dah jadi seorang ibu, aku rasa sangat sedih memikirkan macam mana dia nak membesar dengan tiadanya seorang ayah disisi. Cuma 8 bulan je dia dapat merasakan kasihnya seorang ayah. Kata-kata abam yang aku a...
Buat donut pon antara yang simple je actually. Cume takde masa je nak buat bila dah ada anak ni.. Semalam buat la after berbulan2 lama nya tak buat donut ni.. Ingredients : 1. Mauripan 2. Susu sejat 3. Marjerin 4. Tepung gandum 5. Garam 6. Air suam Steps : 1. Bancuh 2 sudu mauripan, 2 sudu susu sejat, 1 sudu kecil garam dan 3/4 cawan air suam. 2. Biarkan bancuhan tu kembang tapi jangan biarkan terlampau lama. 3. Uli 2 cawan tepung gandum dan 2 sudu marjerin bersama bancuhan tadi. 4. Masukkan air sedikit demi sedikit. 5. Uli sampai tepung da tak melekat pada tangan. 6. Biarkan adunan tadi sebentar. 7. Bulat- bulatkan, lenyekkan dan buat lubang di tengah. 8. Kalau buat size sederhana, dengan ratio adunan ni boleh dapat 20 pcs. 9. Panaskan minyak dan goreng dalam api yang kecil sahaja. SELAMAT MENCUBA 😊😊
1st time try masa baru-baru kerja kat Sirim which is made by my colleague I tak tahu menu ni asal dari mana but my colleague said it was from her opah’s recipe which from Teluk Intan. Tak pernah buat sendiri and bile time PKP ni tasa macam nk try buat sendiri. Terus wassup my colleague for her recipe. The easiest and the fastest menu for tea time ifyou sorang yang pemalas macam ioll 😂😂 The ingredients: 1. Pisang (pisang berangan better to use) 2. Tepung gandum 3. Santan 4. Garam 5. Gula Step : 1. Bancuh tepung gandum, santan, gula and garam. Jangan terlalu cair or terlalu pekat. 2. Potong pisang kepada 2 bahagian. 3. Susun pisang dekat Tupperware. 4. Tuang bancuhan tadi and jangan sampai pisang tenggelam. 5. Masukkan ke dalam kukusan dalam masa 15-20 minit dengan api yang kecil. Make sure masukkan selepas air dah mendidih.
Comments
Post a Comment