Drippy Pointer

Wednesday, May 23, 2012

overview


lately,,i see many type of person around me
who was so nice from start to the end
who change from bad to good or good to bad
who always make me laugh by doing cold joke
who make me comfortable around them
who make me feel akward when i'm with them
who have bad temper,,cannot make a joke with them"takut kena mrh"
who like to do work in last minute
who always try to be pretty or good in front of ppl
who pick their friends to be,,not get along with others
who think they always right
who think they are so good enough
who annoyed me
who like to tell her friends story about their boyfriend in high volume
so others can know the whole story of their boyfriend
girls who always like to talk about boy everyday
who when they are alone,they were so nice have bright smile but
when their friends around,they start to 'mencarut',,speak in high volume again
make everyone angry
who never respect others that want to sleep or pray
at least slow your voice la dik!!!!


Tuesday, May 22, 2012

dont easily

DONT EASILY....
dont easily give up,
dont easily be so emotional,
dont easily be negative,
dont easily be influence by others,
dont easily be fool by others,
dont easily letting anyone hurt you,
dont easily make your assumption,
dont easily be abandond by others,
dont easily be negative thinking,
dont easily make people hate you,
dont easily be angry,
dont easily criticize people based on their root,
dont easily criticize people based on their race,
dont easily criticize people based on their religion,
dont easily judge a person without knowing the detail,
dont easily say stupid thing,
dont easily do cruel thing to your friends,
dont easily make your friends sad,
dont easily forget your own identity,
dont be 'munafik' just to be 'hot',
dont easily be selfish,
dont easily change your behavior from better to worst,
"BIAR HARI INI LEBIK BAIK DARIPADA SEMALAM"


Friday, May 4, 2012

black holiday

cuti midsem ni yg pling boring aku rase,,x g kuar ngn member2 pon 
except kuar ngn family
msing2 x cuti,,yg cuti plak keje..memg kesorgn aku rasekn cuti ni
nsib bek de ank buah aku yg tersyg
leh ilangkn boring time sume keje
aku rasekn  skjp gle cuti kali ni tp
tibe2 je lg 2 ari klas nk start balik after cuti...............................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
2 kjadian buruk berlaku kt family aku,,
ari sabtu mlm ahd 1 berita buruk smpai kt uma ktorg..
kazen aku sebelah uma meniggal dunia,,mlm tu memg aku xleh tido 
tibe2 adik aku msuk bilik jam 12mlm  keatas
aku baru je terlelap trus terbgun..tbe2 je
adik aku tnye,,"nana,ko tau x brite gempak?"
aku pon mamai "knpe?ape?"
adik aku pon bgtau yg kazen aku meninggal sbb excident...
die jatuh sndri,maybe sbb laju sgt smpai tiang yg arwah lggr pth 2..
aku trus kuar uma tgk ape yg terjadi sbb kt uma
mkcik aku sblh uma tgh kecoh sbb dorg sume nk g hospital
memg mlm 2 ktorg sumorg x leh tido sbb msih shock lg dgn brite tu
ktorg cm x caye je sbb msing2 bru nmpk arwah ptg tu..
arwah excident jatuh sndri kt dlm uitm puncak alam dlm jam 10 ke atas..
esok pg nye ktorg sume g uma pkcik aku sblh uma..
da rmai sedara2 n jiran2 yg dtg,,sgguh hiba suasana kt dlm uma tu dgn tangisan family arwah
mule2 aku x nangis tp bile da start nmpk org nangis,,aq pon trus hiba tp aku than je..
xnk la tmbhkn penderitaan family arwah
ktorg sume menunggu jenazah tok di uruskn tp urusan polis n bedah siasat x dibuat lg pg tu
pd hal jenazah da smpai tgh mlm smlm..
maybe sbb ujung mggu,,doktor n polis pon x byk yg ade
dgn byk kes jgk kt hospital tu..terpkse tggu giliran...
org2 yg da dtg nk ziarah jenazah  terpkse balik dlu sbb da tggu lame n maybe 
jenazah akn smpai lpas asar..
sbnrnye brite arwah kazen aku ni meninggal belom smpai ke pngetahuan pkcik aku aka ayah kpd arwah
pkcik aku ni pon tgh sakit2 skrg,,die ade kt hospital TAR,klang mse arwah ni meninggal..
jenazah arwah plak kt hospital sg buloh,,,family terpkse la mtk kbnrn doktor utk bwk balik pkcik aku
abg arwah yg uruskn urusan kluar pkcik aku dr hospital,,,die xbgtau pkcik aku lg pg tu
sbb pkcik aku ni de sakit jantung,,tkot ble bgtau t die akn shock
smpai je kt uma pkcik aku plik knpe rmai org..
mse kt dlm kete tu die bole lg gelak..bile die kuar je mkcik aku trus bgtau n pkcik aku lg ckit nk rebah...
menangis sumorg time tu,,dgn keadaan pkcik aku time tu lg...
lpas asar je jenazah pon sampai,,,jenazah da dimandikan mse kt hosiptal 
jenazah di usung kt dlm uma tok penghormatan kali terakhir n kpd sape2 yg nk tgk muke arwah buat kali terakhir...time ni la yg sebak skali..aku nk tgk tp x sempat sbb da di tutup..
kemudian arwah dikebumikan dan mlm tu family wt knduri thalil tok 3 mlm2 berturut2...
ESOKNYA,,aku g ke kelas mcm bese tp aku nek moto dr uma...mls nk msuk
asrama lg sbb selasa tu cuti sempena hari buruh..then aku pk kenduri thlil arwah kazen aku pon x abis lg
xpe la aku x balik asrama..smpai je aku kt kelas x sampai 1/2 jam,bapak aku tpon
aku x jwb sbb lecturer tgh mengajar time tu,,aku pon ignore je la..
aku plik gak knpe bapak aku tpon tp aku x pk sgt time tu...
then klas abis kol 4 tp aku g jln2 kt DC dlu..pk xpe la balik lmbt ckit..aslkn b4 kol 5
aku balik je uma,,aku plik mne sumorg pegi..
yg ade cume adik aku laki 2 org
aku tnye la mne mak,adik n ank buah aku??
then adik aku smpaikn brite mengejut..adik aku ckp PAKCIK AKU MENINGGAL
aku pon ha????????
adik aku ckp WAK TUNUT meninggal td pg dlm pkol 8
dlm mse 3 ari o sbnrnye x smpai 3 ari pon sedara aku 2 org meninggal
yg lebih mengejutkn,,mase ari pengebumian arwah kazen aku tu arwah pakcik aku datang
ktorg tgk die sihat je,,memg die sakit jantung tp ok je..
siap leh mkn kt uma ku lg n tumpang solat lg...elok je,,leh cite2 ngn ktorg
btol2 ESOKNYA arwah pkcik aku tu yg meninggal..
makcik aku cite pon pg tu memg xde pape yg len,,die leh bwk moto g bli newspaper...
n leh mintak kt makcik aku lempeng nk bekpes..
then mkcik aku tgk tv smabil bekpes..mule2 die tggu arwah pkcik aku tu nk bekpes same tp lmbt plak
mkcik aku pon bekpes sorg2 la,,die pk maybe pkcik aku tu nk bce newspaper dlu kot
skali die plik,,knpe lme sgt bce newspaper..
skali die tgk,,arwh pakcik aku da terkulai layu..INNALILLAHiWAINNAILLAHIRRAJI'UN
memg org kate KALAU DA SAMPAI AJAL MEMG XLEH NK DIELAK..
aku xsempat nk pegi mse arwah pkcik aku dikebumikn pg tu..
tp mlm tu aku sempat la pegi kenduri tahlil tor arwah pkcik aku plak kt KG MELAYU SUBANG 
..kenduri thlil tok arwah kazen aku pon x abis lg,,skrg ni plak knduri thlil tok arwah pkcik aku plak...
ktorg redha je dgn ape yg berlaku selama 3 ari ni
mlm tu dlm kol 11 lebih ktorg pon balik uma,,otw nk balik uma tu abg ipar aku terlanggar 2 ekor kucing
die x sempat nk elak,,kalo nk elak pon ktorg leh excident sbb kete byk kt tpi n blkg ktorg..
bulu roma aku trus nek sbb tkot kalo de pe2 akn jd lg sbb tibe2 je 2 ekor kucing mati..
takot kalo itu tanda akn berlaku sesuatu..
balik je uma aku trus solat isyak,,abis je solat isyak aku berdoa..xtau knpe air mata aku jatuh..
aku tkot sgt dgn ape yg da jd dlm mse 3 ari ni..mcm2 yg aku pk..
mintak benda2 buruk x berlaku lg kt dlm family aku..
AMIN