Drippy Pointer

Friday, November 16, 2012

Tun Siti Hasmah Theatre

time depavali sumorg bercuti kn,,
msing2 de xtvt msing2 
but i decide nk tgk TEATER TUN HASMAH mlm depavali tu
and that day actually my first time drive ke KL
cuak ckit la sbb takut sesat but i'm lucky to have my friends FARA
utk tnjukkn jln
aku drive smpai ke UM je pon
then gerak ke ISTANA BUDAYA nek ngn ARIP
lgpon kete die kosong..
aku ngn FARA nek la ngn ARIP
aku parking kete je kt masjid..
ingtkn sush nk cri ISTANA BUDAYA since tu 1st time ktorg g
aku ingt aku pnh lalu je tp x pnh masuk..
tp skrg da x ingt la kn..lame da
ktorg excited gle nk tgk teater ni..
then kol 8.15 ktorg dibenarkn masuk
korg tau x sit mana ktorg dpt..
sit yg pling atas skli..floor 4
bapak tggi la,,memg kecik je la aku nmpk lisa surihani
x puas lgsung,,start je teater tu sumorg beri tepukan kuat
mule cerita tu mcm energetic ckit la..
da lama2 tu,,aku ngn kawan2 aku da start menguap,,ngntok wei
cite tu ok but maybe sbb pnjg n cerita politik kn..
so yg remaja ni mule la mengantuk sume
abis je cite tu excited nk kuar sbb nk tgk pelakon2 teater ni
ade LISA SURIHANI,NAZIM OTHMAN,EJA,ISMA DANIEL,SYANIE,RADHI KHALID,
DIRA ABU ZAHAR
abis je amek gmbr sume,,ktorg pon balik tp b4 balik ktorg sggh mcd kt Bangsar
then masing2 pon balik ke rumah..
smpai je uma dlm kol 1.20 am
then trus tido...
korg layan la gmbr2 time ktorg amek kt teater TUN SITI HASMAH


poyo gle kn

we are bff


name die faratul,my friend since secondary school lagi


this arip aka ah chong,,we are friends from matrix smpai ke uitm pon


puing puing ,,comel x??haha
lisa surihani and nazim othman



Saturday, November 3, 2012

si kancil part 3

aku da lame x update blog nii
last post aku cite psl perkembangan kncil aku kn
time tu,aku x dpt kete lg kn
tp ari ni aku nk cite yg aku da dpt kete aku sndri
yahoooooo~~~~hepi sgt
da dkt sebulan kot aku dpt kete
skrg,,aku g klas dgn kacil ku
walaupon kecik tp ia sgt membantu time jem n nk cri parking
aku x pro lg bab parking ni
tp ble pkai kncil ni,,memg la sgt membntu
mule aku pkai tu,aku angan2 nk tkr kaler kete
tp bile pk balik,better aku cntikkn dlm dlu,,
enjin sume,accessories dlm,,kaler taun dpn pon leh
xkn aku nk mtk duit kt abg aku lg,,
ckup la die da tlong blikn aku kete
dlu takut nk drive tp ble da de kete sndri,,aku rse yAKIN
N SKRG AKU DA XTAKUT NK DRIVE, MAYBE SBB TU KETE AKU SNDRI KN
skrg ni,,aku jd ktagih nk bwk,,saje bwk member2 aku jln
sbb nk drive,,nk kne cri alasan dlu
hehe
happy sgt22222 :)
gambar hanya sekadar hiasan but my kancil look like this except the different plate

Thursday, September 13, 2012

kancil part 2

Okay aku sambung cita aku yg part 1 punye,,
Yang ari tu aku cite smpai abg ipar aku anta
kete ayah kt kwn die yg nk beli
Tp unfortunately,,his friend x jd nk beli.
Wt pnt je tunggu..
Tuptup tak jadi plak,bengang tol aku rase
Then ayah ckp gune je la kete die,
Just cantikkn je la
Tp aku taknak,aku nk kete kecik je
Sbb x brani la bwk kete besar,tak bese
After that,ayah tanye ngn abang leh x tolong carikn
kereta kancil secondhand n tlong byrkn dlu
Kalo nole yg cash punye,taknak hutang2
Then tiap ari aku tanya ngn abang,de tak kawan die nak jual
Tp malangnya takde,,
Susah nk jumpe kancil cash yg murah2..
Ktorg target 6000 ke bawah..
And until now..lom jumpe lg..
Aku da sdih gle ni sbb tkot tak jadi lg
Ckup la aku da berharap,kalo xdpt memg aku nangis la
Ehmmmmm ‎​!!..Ṁ̭̥̈̅̄ṁ̭̥̈̅̄н☀('.._..')☀нṁ̭̥̈̅̄Ṁ̭̥̈̅
Now,,cume dpt menunggu je.ade,ade la
Ok la smpai cni je cite kancil part 2..
T kalo da dpt,aku akn post tok kancil part 3..
whether ending cite ni hepi or sad(⌣́_⌣̀")..korg time je la ye

Sunday, September 2, 2012

si kancil part 1

Tak tau la nak cite camne but what I know is
I'm happy right now,,
I bet you all don't know
And I'm here to tell the truth behind
all the confusing statement in my twitter lately
I will tell the story from start to this moment I post
this story,,
Actually in ramadan,I see my secondary friend got a new car
that her parents buy for her
And actually I'm jelous,,
especially when I know her car is Suzuki swift
That is my dream car to be..and it is white!!
But I know and realise that I can't afford to buy it
My parents not so rich to buy it for me
And I have a big family,,
So I accept it with ikhlas and redha dgn ketentuan Illahi
So I plan what I can do to get a car without menyusahkan my parents
And then I got the answer,,
I realise I can't get a new car right now
The plan is: I just need a small car(secondhand car also can)
And I said to my dad about it,
My dad said,,"Tak boleh tunggu lagi 3 tahun ke?"
Why my dad said like that because in 3 years,he will get retired
and he will get his KWSP's money,so he can buy a cash car,
But I can't stand to long,
I want to use it now as a student..
Then I said to my dad,'its okay if
you don't have money but can
you sell your old car and then use that money to get a new secondhand car
Then he said it's ok if have someone to buy his car..
And after that day I know my plan will be success..INSYAALLAH
And 2 3 days after that,there are no improvement in my plan.
And suddenly the day after,my brother ask me about it
He ask how much the cost of that car because his friend seem to
like to buy it..
And my bother in law also said his friend also seem like to buy it.
And now that car have 2 clients that give so much interest on it
Several days after that,my brother in law ask me on the way to go to
my aunt's house..
"Nana,selain kereta kancil,taknak kereta lain ke?kwn abg ade nk jual
kereta saga aerobat,baru lg.taknak?"
Then I answer it "Taknak la,nk kereta kecil je mcm kancil.senang nak park t kalo kt uitm"
Actually I want it to be small because easier for me to handle it
I'm not so good on driving right now,
So if it a big car,maybe it is hard for me..
that night my brother in law said to my dad that he will take my dad's car
to his friend's workshop..
In tommorow morning,,my brother in law fix my dad's car to be brought to his friend's..
And just that my story,,
I know you all maybe tak puas hati with my story..the ending is hanging because
Memang sampai sini je improvement of my story..I'm still not know what the result to be.
I'll be patient to wait it so,you guys also need to be patient
to know the result,,
I will said the result of my KANCIL in the next posting..I hope you guys will wait it..
See you soon!!

Tuesday, August 14, 2012

addicted to 1997

Lately,,aku addicted to 1 cite korea ni.
Xtau la knpe,,
Pd hal aku xtgk lgsung pon cite tu
Ni sume gara2 aku bce 1 artikel
Psl recap cite ni kt allkpop.com
Then heroin dlm cite ni aku minat
Then bce la recap tu tok 1 episode je mule2
Tbe2 aku tersuke plak cite ni,
Tp cite ni xde kt kbs or One hd
So aku cri la recap episode2 len
Tp cite ni blum abis ditayangkn
Bru smpai episode 6
X sbr gle nk tgk episode2 akn dtg
Abis sume aku google cri gmbr2 cite ni
Aku copy kt fon,then
Jd kn wallpaper tok fon n dp ввм
Suke gle plot2 cite ni,intersting n x mbosankn
T bkk sem nk suh member laki aku download la
Dorg memg ske mendownload..
Xsbr nk tgk episode akn dtg..
Sape2 yg minat cite korea,
Ce la tgk cite ni..title:Reply 1997




Cast:A-pink eunji,seo in guk,infinite hoya,eun ji won and others

Friday, June 8, 2012

LUAHAN HATI SEORANG HAMBA ALLAH

ptg2 cmni tak tau nak wat ape
so teringat da lame tak update blog,,da berkarat agaknye..
da lame tak update taktau nak cite ape la..
OK,,aku nak luahkn je la ape aku rase wat mse ini..
makin dekat ngn final exam,,schedule aku sebagai seorang student pon 
menjadi sungguh pack
rase seperti takleh nak bernafas lagi.
macam bile kite pakai suar ketat,tak leh nak bernafas
ape-ape je la aku ni,,suar ketat pon boleh jadi contoh kn
this week,,disebabkan banyak sangat test and presentation
aku asyik dengar playlist yang same berulang-ulang kali..
nak tenang la katekan,,so aku download sume lagu opick,,
memang sume lagu ketuhanan tol la..
aku ni jenis kalo da feeling dengan lagu tu,especially lagu ketuhanan ni
memg air mate tunggu je la jatuh..
segagah-gagah aku ni,de mase aku leh down gak
setiap kali aku dengar lagu-lagu ketuhanan ni,ia wat aku insaf sebentar
macam-macam dosa yang da aku wat kat dunia ni,,astaghfirullahala'zim
insaf kejap je la,,lepas tu wat balik
sejak-sejak ni,,aku rase aku tak jadi diri aku yang sebenar..
diri aku yang sebenar ialah seorang yang happy go lucky,,banyak cakap,
banyak cerita,banyak wat cerita,sentiasa bertenaga,tak pernah mengalah,
sangat gagah sebagai seorang girl,kasar,banyak bertanya,suka wat orang rimas
suka berangan,sangat friendly,
suka cari kawan baru,suka wat lawak,cakap men lepas je,
TAPI SEKARANG
badan aku dan jiwa aku tak bercantum,,maybe aku terlalu pikir perasaan orang len 
sampai aku tak pikir tentang diri sendiri
aku try taknak cakap men lepas je,sebab aku perasan sorang ni tak suka cara aku cakap
so aku taknak la aku menyakitkan hati orang tp
makin aku cuba tok jaga hati org len,,dorg plak yang taknak pikir
perasaan aku plak,,tapi sekasar-kasar aku pon aku de hati yang lembut sebagai seorang girl
maybe aku seorang girl yang tak mudah merungut,tak mudah touching
tp bile asyik aku je kena jaga hati orang,,ini sudah lebih >=0
jangan biar aku sorang je yang nak kena jaga hubungan ini tapi
ingat,,kite leh cari kawan baru beribu tapi jangan sampai kawan yang lame 
bertukar menjadi musuh,,kadang aku merasa aku ini terlalu setia kawan 
sampai aku takut untuk melukakan hati 
seorang yang bernama kawan tapi akhirnya aku juga yang terluka
kadang aku teringin sangat nak jadi sorang yang selfish
tak nak pikir perasaan orang len,lantak la ape dorang nak cakap n pikir
tapi aku sedar yang aku ini hidup bermasyarakat di negara yang bertamadun
silaturrahim perlu untuk seorang manusia hidup,,
so sume tu cume angan semata-mata,,aku seorang insan yang alpa
"kawan,,jangan biar kawanmu seorang ini terlalai serta bersedih hati seorang diri"
kita selalu dengar pepatah yang berkata susah senang bersama tapi
semua itu aku rasa saat ini cume kata-kata semata-mata,,
kawan sekarang cume senang bersama tapi bile susah,masing-masing lari
aku rindu sangat kat kawan aku yang bernama NURUL HATEEQAH BT ABDULLAH
dia sorang kawan aku yang lain dari yang lain,,
first time aku berkawan ngan seorang yang sangat unik,,
maybe orang lain tengok die sebagai seorang girl yang jahat or sosial 
tapi aku bersama dia selama 2 tahun semasa di sekolah teknik,aku rasa aku dah kenal siapa die
walau orang lain tengok dia tak baik,,tapi aku sebagai kawan
tau yang die sebenarnya seorang yang tak seperti orang lain 
yang nampk je baik,lemah lembut tapi sebenarnya syaitan bertopengkan manusia...
sorry la kalau kata-kata aku terlalu kasar,,ini la aku sebenarnya..
sambung cite tadi,,sepanjang aku kenal dia,,aku nampak
dia mencuba tok menjadi orang yang lebih baik,,walaupon tak banyak perubahan
tapi aku nampak perubahan,,biar la ade sedikit perubahan yang baik dalam diri kita
jangan plak berubah daripada yang da sedia baik kepada yang lebih buruk,,
itu lagi tak elok,,aku selalu berdoa semoga aku takkan lupa diri..
aku nak orang kenal aku
sebagai NURLIYANA BINTI ROSLAILY aka nana aka nana lee aka liyana
biar lah orang lain nak berubah tapi jangan aku,,
aku akan pertahankan diri aku,,aku tak kan biarkan orang pijak-pijak aku
lantak la orang nak cakap aku ni skema or ape-ape
yang penting aku bahagia dengan cra dan hidup aku..
aku ada keluarga besar yang masih boleh terima aku sebagai seorang hamba ALLAH 
yang dilahirkan ke dunia ini dengan sifat-sifat yang cukup,,
yang bersyukur dengan apa yang ada ALHAMDULILLAH 
TERIMA KASIH mak and ayah yang melahirkan nana di dunia yang cukup mencabar ini..
anak mu ini akan berusaha untuk berjaya menggenggam segulung ijazah 
dan anakmu ini akan hadiahkan nya kepada kamu berdua...
anakmu ini akan berusaha untuk tidak cepat berputus asa,,
anakmu ini juga akan berusaha menjadi seorang anak yang solehah,,
yang tak pernah lupa akan agamanya,asal usulnya,tempat di mana dia lahir,,
anak mu ini akan sentiasa kuat dan redha menerima pelbagai dugaan 
yang telah ditakdirkan untuknya,sama-sama lah kita berdoa kepada yang maha esa
semoga kita semua tabah dan beusaha untuk menjadi hambaNYA yang beriman 
kepada DIA yang satu..AMIN
sampai cni je la luahan hati aku petang ini,,
sorry la kepada sape-sape yang baca post aku ni..
mesti korang pikir aku ni seorang yang pathethic,,,
tapi ini la yang aku rasa sebagai seorang insan yang lemah,,yang tak pernah sempurna..
kepada yang sapa baca and korang pernah rasa benda yang sama
sila la comment 
bye >>>>>


Wednesday, May 23, 2012

overview


lately,,i see many type of person around me
who was so nice from start to the end
who change from bad to good or good to bad
who always make me laugh by doing cold joke
who make me comfortable around them
who make me feel akward when i'm with them
who have bad temper,,cannot make a joke with them"takut kena mrh"
who like to do work in last minute
who always try to be pretty or good in front of ppl
who pick their friends to be,,not get along with others
who think they always right
who think they are so good enough
who annoyed me
who like to tell her friends story about their boyfriend in high volume
so others can know the whole story of their boyfriend
girls who always like to talk about boy everyday
who when they are alone,they were so nice have bright smile but
when their friends around,they start to 'mencarut',,speak in high volume again
make everyone angry
who never respect others that want to sleep or pray
at least slow your voice la dik!!!!


Tuesday, May 22, 2012

dont easily

DONT EASILY....
dont easily give up,
dont easily be so emotional,
dont easily be negative,
dont easily be influence by others,
dont easily be fool by others,
dont easily letting anyone hurt you,
dont easily make your assumption,
dont easily be abandond by others,
dont easily be negative thinking,
dont easily make people hate you,
dont easily be angry,
dont easily criticize people based on their root,
dont easily criticize people based on their race,
dont easily criticize people based on their religion,
dont easily judge a person without knowing the detail,
dont easily say stupid thing,
dont easily do cruel thing to your friends,
dont easily make your friends sad,
dont easily forget your own identity,
dont be 'munafik' just to be 'hot',
dont easily be selfish,
dont easily change your behavior from better to worst,
"BIAR HARI INI LEBIK BAIK DARIPADA SEMALAM"


Friday, May 4, 2012

black holiday

cuti midsem ni yg pling boring aku rase,,x g kuar ngn member2 pon 
except kuar ngn family
msing2 x cuti,,yg cuti plak keje..memg kesorgn aku rasekn cuti ni
nsib bek de ank buah aku yg tersyg
leh ilangkn boring time sume keje
aku rasekn  skjp gle cuti kali ni tp
tibe2 je lg 2 ari klas nk start balik after cuti...............................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
2 kjadian buruk berlaku kt family aku,,
ari sabtu mlm ahd 1 berita buruk smpai kt uma ktorg..
kazen aku sebelah uma meniggal dunia,,mlm tu memg aku xleh tido 
tibe2 adik aku msuk bilik jam 12mlm  keatas
aku baru je terlelap trus terbgun..tbe2 je
adik aku tnye,,"nana,ko tau x brite gempak?"
aku pon mamai "knpe?ape?"
adik aku pon bgtau yg kazen aku meninggal sbb excident...
die jatuh sndri,maybe sbb laju sgt smpai tiang yg arwah lggr pth 2..
aku trus kuar uma tgk ape yg terjadi sbb kt uma
mkcik aku sblh uma tgh kecoh sbb dorg sume nk g hospital
memg mlm 2 ktorg sumorg x leh tido sbb msih shock lg dgn brite tu
ktorg cm x caye je sbb msing2 bru nmpk arwah ptg tu..
arwah excident jatuh sndri kt dlm uitm puncak alam dlm jam 10 ke atas..
esok pg nye ktorg sume g uma pkcik aku sblh uma..
da rmai sedara2 n jiran2 yg dtg,,sgguh hiba suasana kt dlm uma tu dgn tangisan family arwah
mule2 aku x nangis tp bile da start nmpk org nangis,,aq pon trus hiba tp aku than je..
xnk la tmbhkn penderitaan family arwah
ktorg sume menunggu jenazah tok di uruskn tp urusan polis n bedah siasat x dibuat lg pg tu
pd hal jenazah da smpai tgh mlm smlm..
maybe sbb ujung mggu,,doktor n polis pon x byk yg ade
dgn byk kes jgk kt hospital tu..terpkse tggu giliran...
org2 yg da dtg nk ziarah jenazah  terpkse balik dlu sbb da tggu lame n maybe 
jenazah akn smpai lpas asar..
sbnrnye brite arwah kazen aku ni meninggal belom smpai ke pngetahuan pkcik aku aka ayah kpd arwah
pkcik aku ni pon tgh sakit2 skrg,,die ade kt hospital TAR,klang mse arwah ni meninggal..
jenazah arwah plak kt hospital sg buloh,,,family terpkse la mtk kbnrn doktor utk bwk balik pkcik aku
abg arwah yg uruskn urusan kluar pkcik aku dr hospital,,,die xbgtau pkcik aku lg pg tu
sbb pkcik aku ni de sakit jantung,,tkot ble bgtau t die akn shock
smpai je kt uma pkcik aku plik knpe rmai org..
mse kt dlm kete tu die bole lg gelak..bile die kuar je mkcik aku trus bgtau n pkcik aku lg ckit nk rebah...
menangis sumorg time tu,,dgn keadaan pkcik aku time tu lg...
lpas asar je jenazah pon sampai,,,jenazah da dimandikan mse kt hosiptal 
jenazah di usung kt dlm uma tok penghormatan kali terakhir n kpd sape2 yg nk tgk muke arwah buat kali terakhir...time ni la yg sebak skali..aku nk tgk tp x sempat sbb da di tutup..
kemudian arwah dikebumikan dan mlm tu family wt knduri thalil tok 3 mlm2 berturut2...
ESOKNYA,,aku g ke kelas mcm bese tp aku nek moto dr uma...mls nk msuk
asrama lg sbb selasa tu cuti sempena hari buruh..then aku pk kenduri thlil arwah kazen aku pon x abis lg
xpe la aku x balik asrama..smpai je aku kt kelas x sampai 1/2 jam,bapak aku tpon
aku x jwb sbb lecturer tgh mengajar time tu,,aku pon ignore je la..
aku plik gak knpe bapak aku tpon tp aku x pk sgt time tu...
then klas abis kol 4 tp aku g jln2 kt DC dlu..pk xpe la balik lmbt ckit..aslkn b4 kol 5
aku balik je uma,,aku plik mne sumorg pegi..
yg ade cume adik aku laki 2 org
aku tnye la mne mak,adik n ank buah aku??
then adik aku smpaikn brite mengejut..adik aku ckp PAKCIK AKU MENINGGAL
aku pon ha????????
adik aku ckp WAK TUNUT meninggal td pg dlm pkol 8
dlm mse 3 ari o sbnrnye x smpai 3 ari pon sedara aku 2 org meninggal
yg lebih mengejutkn,,mase ari pengebumian arwah kazen aku tu arwah pakcik aku datang
ktorg tgk die sihat je,,memg die sakit jantung tp ok je..
siap leh mkn kt uma ku lg n tumpang solat lg...elok je,,leh cite2 ngn ktorg
btol2 ESOKNYA arwah pkcik aku tu yg meninggal..
makcik aku cite pon pg tu memg xde pape yg len,,die leh bwk moto g bli newspaper...
n leh mintak kt makcik aku lempeng nk bekpes..
then mkcik aku tgk tv smabil bekpes..mule2 die tggu arwah pkcik aku tu nk bekpes same tp lmbt plak
mkcik aku pon bekpes sorg2 la,,die pk maybe pkcik aku tu nk bce newspaper dlu kot
skali die plik,,knpe lme sgt bce newspaper..
skali die tgk,,arwh pakcik aku da terkulai layu..INNALILLAHiWAINNAILLAHIRRAJI'UN
memg org kate KALAU DA SAMPAI AJAL MEMG XLEH NK DIELAK..
aku xsempat nk pegi mse arwah pkcik aku dikebumikn pg tu..
tp mlm tu aku sempat la pegi kenduri tahlil tor arwah pkcik aku plak kt KG MELAYU SUBANG 
..kenduri thlil tok arwah kazen aku pon x abis lg,,skrg ni plak knduri thlil tok arwah pkcik aku plak...
ktorg redha je dgn ape yg berlaku selama 3 ari ni
mlm tu dlm kol 11 lebih ktorg pon balik uma,,otw nk balik uma tu abg ipar aku terlanggar 2 ekor kucing
die x sempat nk elak,,kalo nk elak pon ktorg leh excident sbb kete byk kt tpi n blkg ktorg..
bulu roma aku trus nek sbb tkot kalo de pe2 akn jd lg sbb tibe2 je 2 ekor kucing mati..
takot kalo itu tanda akn berlaku sesuatu..
balik je uma aku trus solat isyak,,abis je solat isyak aku berdoa..xtau knpe air mata aku jatuh..
aku tkot sgt dgn ape yg da jd dlm mse 3 ari ni..mcm2 yg aku pk..
mintak benda2 buruk x berlaku lg kt dlm family aku..
AMIN

Friday, April 20, 2012

mid sem break

today is the last day for our class before mid sem break....
heaven gleeeeeee
xde mood nk g klas actually pg td,,
coz kt otak ni juz pk nk balik uma je
aku da call my sister that aku nk balik mlm
sbb mls nk terkejar2...
then my mom juz call td,,she ask me to balik gak ptg ni
at 1st,i thought die xsbr nk tggu aku balik
but actually the truth is die nk suh aku jd baby sitter jap
my parents nk g hospital,,nk visit my uncle ygg kne heart attack bru2 ni
tu la pasal die smgt nk suh aku balik nk jage bdk kecik ni ha
then,,terpaksa la aku follow gak g hospital but my mom suh jge kt bwh je,,
die xnk my nephew kaco patient kt ctu...t bsing
bdk ni kalo nangis leh thn gakk
aku pon pk xpe la coz
da 3 weeks aku x balik uma,,,miss so much my nephew
layankn je la my mom pnye permintaan...
hahahaha

Wednesday, April 4, 2012

calculus sahaja

xde bnde gempk sbnrnye nk cite arini
tp sbb xde mood nk study,,korg lyn je la aq cite ni ye hehe
actually smlm da plan ngn aza nk bgun awal arini
tp sume tu cume angan2 je,,
lpas subuh je ktorg trus terbongkang kt atas katil
aza ckp die da wt alarm tp alarm tu da b'bunyi
tp die yg off kn n smbung tido
aq pon yg x beralarm ni lg la smbung je tido
last2 kol 10 ktorg bgun...
mndi2 n siap2,,smpai la kol 11 lbih ktorg g PTAR(aka library kt uitm)
b4 tu ktorg sggh kdai bli roti n jajan dlu
nk bekpes + nk kunyah2 kt library t-takut lapar hahaha
ari ni pnye matlamat; nk siapkn assignment calculus smpai ke mlm
last2 smpai kol 6 je ktorg thn..
sbb lpr sgt,,ktorg x lunch pon,,sobsob :'(
ktorg pon g la mkn kt BARRA kt sek7...ktorg b'3 b'jln kaki meredah sgla obstacles yg ade
kalo de longkang ktorg loncat,,kalo de batu ktorg tendang,kalo nmpk org gle ktorg lari
hahaha---acah2 je =D
smpai je kt BARRA,,trus je order..ari ni nye menu
Nasi Goreng Ayam BARRA n ais sirap..
kalo aq mkn Nasi Goreng Ayam BARRA memg x pnh abis la
sbb nasi and ayam die sgt byk kot
air je yg abis,,then ktorg pon balik ke MAWAR(kolej kediaman di uitm)
dgn b'jln kaki bersama2,,sweet x??aza dgn s.a. aka saiful amin
aq dgn???
balik je blik,,aq abiskn ais blended n bubble tea flavor tiramisu
memg kembung la perut aq,,rse nk meletup je
after mgrib trus on9 kt blik naima,,tgglkn aza ksorgn bersama roomate die..
matalamat aq ari ni adalah utk completekn aq nye assignment calculus
so,,aq xleh nk b'on9 je kn???
after this aq kne slesaikn aq nye assignment..
then bru leh men2,,this week ade test..so i need do more revision babe
ok la korg,,aq berambus dlu la,t x tersiap assignment aq tu..nk kne anta jumaat ni
sory la kalo boring dgr cite aq
xde bnde pon kn..tjuk je lebih2..tp x cite sgt pon psl assignment calculus
lbih kt mkn je..bye korgggg :)

Thursday, March 29, 2012




saya windu sgt kt MUHAMMAD A'ISY DAMIEN
tggl 1 ari je lg rindu ku akn terubat,,
tdk sggup rsenye nk b'jauhan dgn die
ni bru nephew,lom ank sndri
kalo ank sndri agknye rse x leh nk b'pisah lgsung
syg sgt kt die ni..
kjp lg die nk dpt adik lg..
ibu nana ni la yg akn syg die lbih..
ibu nana nk 
a'isy da bsr t jd org yg berguna dan berjaya
jd ank yg baik dan soleh..
ibu nana tau 
A'isy leh wt pnye la... 
<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3

Wednesday, March 21, 2012

i hope u understand

Aq da pk msk2
Aq xleh bg hrpn lg,,aq nk ko phm aq xleh
Aq hrp ko leh cri pompuan len
Ko tlalu bek tok aq
Tp aq xtau nk ckp cmne ngn ko
Aq tkot ble aq ckp,,ko akn trus m'jauhkn dri
Aq xnk org len nmpk perubahan antre kte b'2
Aq hanya aggp ko cm kwn je
Xtau knpe aq xde feeling yg lbih dr itu
Sory kwn :(

Tuesday, March 20, 2012

5th time

Ni kali ke4 aq fail
Tp ade ckit improvement
Kalo dlu,,sume fail kt bkit
Yg kali ni fail kt 3pnjuru plak
Memg sdih yg teramat sgt la aq skrg..
Rse cm nk baling something
Aq leh slh step plak..
Xingt ape2 lgsung
:'(

Monday, March 19, 2012

gile nervous kau

Esok ade la ari yg aq tggu2 selama 7buln postponed
Esok ade la ari test jpj ulgn aq..
Bermkne esok ade la kali ke4 aq amek test jpj..
'What a good record'
Sumenye fail kt tmpt yg same
3 kali fail yg bukit
Aq akn make sure esok bkit aq b'jaye
Da x sggup nk tnjuk muka kt akk kt kaunter
Agknye die da cam sgt muka aq ni,,
N yg pling pnting nye kali ni pnye ulgn aq wt scare rhsia
Family aq xde yg tau lgsung psl esok..
Smlm aq de practise kete pon dorg xtau
Aq tipu aq kte aq de discussion kt uitm
"Sorry korg"
Sbb aq tkot kalo aq fail lg,,aq xsggup nk kcewakn mak ayah lg
Dan juga kcewakn diri aq sndri
Saat ni,,aq msih lg nervous yg t'amat wlaupon
da 3x repeat..
Lg byk repeat,lg nervous kot
Ya ALLAH,,semoga esok adalah ari yg bertuah bg diriku
Jgn la engkau bri kn ksushan kpd diriku..
Hambamu ini xsggup tok hadapi lg 1 kali kegagalan..
Ia terlalu pedih bg diriku
N juga da byk aq bazirkn duitku ya ALLAH..
Demi esok,,aq sggup ponteng klas
Jgn la wt ia merugikn..
Ya ALLAH,,beriknla kejayaan kpd hambamu ini
Semoga sume b'jaye dgn lancar dan baik
AMIN

Saturday, March 3, 2012

work plan

Next cuti sem,aq da xnk xkeje..
Memg la bez leh tido ble2 mse,,
Leh men2,leh mkn byk2,leh kuar jln2 ngn kwn
Tp sume tu aq da abiskn sume duit aq
Ble nk kuar jln ngn kwn,konfem kne kuar duit..
Nk shopping kne duit,,tp bile duit xde,duk uma je la jwbnye
Xbez btol..
So,,next2 cuti sem aq xnk lg xkeje
Aq akn cri keje,,aq nk luangkn mse aq dgn perkara2 berfaedah
N aq nk cri pnglaman keje yg byk
Kalo bole aq nk cri keje dlm bidang aq;civil engineering
Biar t aq da grade sng cri kje..
Xperlu la nk terpinga2 t..

Tuesday, February 21, 2012

nevesnye~

Esok result tok sem 3 kuar,,
ni 1st time aq rase debo gle
sbb time aq jwb mse exam sgt2 la truk
Cmne la aq nye nsib sem dpn??
Bernasib bek cm sem2 lpas o truk??
Aq nk sgt 4flat tp cm xde bayang lgsung je
Nk kne b'twkl lbih je la
Pape pon esok la penentunya,,
Xleh nk tdo mlm ni kalo asyik t'pk2 result je
Xsbr nk tgk result tp tkot pon ade
(=_=)(x_o)

Sunday, February 5, 2012

salam maulidur Rasul

Tercipta satu lembaran
sejarah,
di tanah suci kota mekah,
hari yg mulia penuh sa'adah,
bermulalah sebuah kisah,
Malam isnin subuh yg indah,
12 Rabiulawal yg cerah,
20 April thn gajah,
lahir la zuriat yg sa'adah.

Abdullah nama bapanya,
Siti Aminah ibunya,
riang gembira
menyambutnya
lahirnya putra yg utama,

Muhammad nama diberi,
gelaran yg terpuji
nikmat Ilahi sama disyukuri
terima putera yg berbakti

Keadaan yatim anak mulia
lahirnya bawa cahaya
alam gelita jadi gembira
terima jujungan mulia ♥

#SelamatMenyambutMaulidurRasul :')

Friday, February 3, 2012

BEAST,On Rainy Days

Romanization

[DJ] sesang-i eodu weojigo
joyonghi biga naerimyeon
yeojeonhi geudaero

[KK] oneuldo eogimeobshi nan
beoseonajil mot hane
neoui saenggak aneseo

[YS] ije
kkeut iraneun geol aljiman
miryeoniran geol aljiman
ije anil geol aljiman
[HS] geukkajit jajonshim-e neol jabji mothaettdeon naega
jogeum aswi-ul bbuninikka

[YS] biga oneun nal-en nareul chajawa
bameul saeweo gwireop hida
biga geuchyeogamyeon neodo ddaraseo
seoseo-hi jogeumsshik geuchyeogagettji

[JH] chwihaettna bwa geuman mashyeoya dwil geot gat-e
biga ddeoleojinikka nado ddeoleojil geot gat-e
mwo niga bogo shipdageona geureon geon anya
daman uri ga kajin shigan-i jom nalkaro-ul bbun
niga cham johahaesseottdeon ireon narimyeon
ajik neomu saengsaenghan gieok-eul kkeonaenohgo
chueokiran deoche ilbuleo bal-eul deuryeonwa
beoseonaryeogo balbeodungjocha chiji anha

[DW] ije
neoreul da jiweonaettjiman
modu da biweonaettjiman
ddo dashi biga naerimyeon
[KK] himdeulge sumgyeonwattdeon neoui modeun gieokdeul-i
dashi dorawa neol chatnabwa

[YS] biga oneun nal-en nareul chajawa
bameul saeweo gwireop hida
biga geuchyeogamyeon neodo ddaraseo
seoseo-hi jogeumsshik geuchyeogagettji

(neoegero) [HS] ijen doragal gileun eobtjiman
jigeum haengbokhan neoreul bomyeo
[DW] nan geuraedo useobolke neol jabeul su isseottdeon
him-i naegen eobseosseunikka

[YS] biga oneun nal-en nareul chajawa
bameul saeweo gwireop hida
biga geuchyeogamyeon neodo ddaraseo
seoseo-hi jogeumsshik geuchyeogagettji

[JH] eochapi kkeutnabeorin geol ije wa eojjeogesseo
dwineutge hu-hwina haneun keoji deolddeoleojin nomcheoreom
bineun hangsang onikka gyesok banbokdwigettji
geuchigo namyeon geujeseoya nado geuchigettji

[JH] bineun hangsang onikka gyesok banbokdwigettji
geuchigo namyeon geujeseoya nado geuchigettji

English Translation

[DJ] When the world turns dark
And the rain quietly falls
Everything is still

[KK] Even today, without a doubt
I can’t get out of it
I can’t get out from the thoughts of you

[YS] Now
I know that it’s the end
I know that it’s all just foolishness
Now I know that it’s not true
[HS] I am just disappointed in myself for
Not being able to get a hold of you because of that pride

[YS] On the rainy days you come and find me
Torturing me through the night
When the rain starts to stop, you follow
Slowly, little by little, you will stop as well

[JH] I must be drunk, I think I need to stop drinking
Since the rain is falling, I think I might fall as well
Well this doesn’t mean that I miss you, no it doesn’t mean that
It just means that the time we had together was a bit sharp
When it’s the type of day that you really liked
I keep opening the raw memories of you
Making the excuse that it’s all memories, I take a step forward
I don’t even make the effort to escape

[DW] Now
I erased all of you
I emptied out all of you
But when the rain falls again
[KK] All the memories of you I hid with effort
It all comes back, it must be looking for you

[YS] On the rainy days you come and find me
Torturing me through the night
When the rain starts to stop, you follow
Slowly, little by little, you will stop as well

(To you) [HS] Now there is no path for me to return
But looking at your happy face
[DW] I will still try to laugh since I was the one
Without the strength to stop you

[YS] On the rainy days you come and find me
Torturing me through the night
When the rain starts to stop, you follow
Slowly, little by little, you will stop as well

[JH] What can I do about something that already ended?
I’m just regretting after like the stupid fool I am
Rain always falls so it will repeat again
When it stops, that’s when I will stop as well

[JH] Rain always falls so it will repeat again
When it stops, that’s when I will stop as well

Sunday, January 29, 2012

cuti-cuti malaysia

after balik broga tu
aq memg heaven gle,,yg g broga tu pon da rse heaven
Blik uma je lg heaven,,
Sb2 aq attend wedding kwn indian aq ngn kwn2
AHad kne attend wedding ank kazen belah ayh aq
Monday tu cuti sempena CNY,,sumorg public
Ktorg 1 family pon g bercuti,,mule2 plan nk g PD
Tp ble da smpai arinye ktorg g Teluk Kemang,still dlm PD
Tpteluk Kemang pon bez gle,,mule2 aq ingt mls nk mndi
Tp bile tasya da goda2 aq,aq pon cair
Mulenye aq xnk mndi sbb xnk jd cm kt Teluk batik,
Abis aq burn,ngn muke,tgn,kaki sume la
Xthn pnye psl,,mls la nk kisah psl burn ke x
Abis2 mndi,,tkr baju
Then bbq plak,,mkn nasi,meehun,hotdog,nugget,ayam,telur..
Sume bnde aq telan..smpai kt uma je
perut aq wt hal,,tkak rse loya tp xleh nk muntah..
Seksa gle mlm 2,,memg aq xtdo la
Asyik ulang alik ke toilet je tp kali ni prut aq len dr yg len
Byk gle angin dlm perut,,perut keras gle,kembung pon ade
Then kol bape aq xingt,akhirnye aq dpt muntah gak
Aq da jnji ngn member aq sbnrnye nk dtg uma die isnin tu
Tp t'pkse la cncel sbb nk g bercuti
So aq jnji ngn die aq dtg tdo uma die n bwk die g jln2
Aq smpai uma die ptg rabu n esok pg nye ktorg g fac dlu
Sbb nk tgk carry mark,,fuhhh~hmpir sejam stgh madam bg motivation
Mcm2 la nasihat die bg psl kos aq,,die kate common la kalo dak structure
Xleh dpt cgpa tggi haha
Then tgh ari 2 bru ktorg jln2..
Dpt la tgk underworld,rmai gle chinese
2 mlm aq tdo uma member aq ni..then jumaat ptg bru aq balik uma
Balik2 je mak n akak aq kate,,'ingt da xnk balik uma'
Aq pon kate la 'kalo bole memg xnk balik uma'..
Gurau2 je tp hahaha
Then sb2 pg kol 7,ktorg 1 family gerak ke Muar Johor
For my kazen's wedding,,dpt la knl cmne adat org johor kawen
Mule2 nikah then sanding smpai la kol 3,,abis je mjlis
Ktorg pon gerak balik
Tp ktorg nk sggah mne2 tmpt dlu
Last2 ktorg sggah di bandaraya Melaka,,wlaupon b'baju kurung
dpt la aq nek Menara Taming Sari,,fee nk nek rm10 for adult n rm5 for kids..
Then solat asar d Masjid Selat Melaka,,cntik gle..tenang n aman aq rase :)
Then ktorg smbung jln2 kt Pahlawan walk..
Then mgrib ktorg gerak balik,,
Lastly ktorg sggh R&R Dengkil utk mkn sbb msing2 da lpr
Finally smpai la uma dlm kol 11 something..
Hepinye je berjalan haha

Tuesday, January 24, 2012

aq,dia dan kamu

Don't know how to start this issue..
It juz full with scandals..
Which one is better for me??
The one that love me??or
The one that I love??or
The one that I will love??
Which one??
I don't want to pick the wrong one,,
Which path I need to take??
The straight one??easy path but don't know
whether it will find my happiness OR
The path that full with challenges but
I don't know too whether it will make me happy or not..
Do I need to hope for something that I don't know the result?
Or
The one that there was in front of me always??
This life never be easy for me,you and anyone in this world..

Saturday, January 21, 2012

berjimba-jimba

Sepnanjg study week n final exam ni,,everything happen
N aq berkampung kt uma member2 aq,,sbb mls nk ulang alik
dr uma,,tkot t'lpas exam..then duduk ngn dorg leh wt discussion
Paper Final exam tok sem ni la yg pling sush gle..
yg pk snang b4 ni pon jd sush.
Tok celebrate ktorg da abis paper,,ktorg da plan tok
mendaki broga hill pd 20 hb jan,,time nk be'tolak kol
2 pg tp bese la ade yg lmbt ade yg x siap lg,,akhirnye ktorg
b'tolak kol aggaran 3.30 pg(aq pon x sure time sbnrnye)
Yg join trip ni,aq of cos,aza,naima,ika,moknak,kak ann,s.a.,azim,syazwan,seth,aki n maliki
Ktorg pg dgn 3 kete,stiap 1 kete 4 org passenger,2 laki 2 pompuan..
Aq nek ngn syazwan(aka driver haha),aki n naima..
Then perjalanan pon d mulakn,,kete aq yg mula2 memecut
then kete azim n s.a.
Bese la kalo g trip ni msti akn de yg sesat,,mula2 pon
da de yg sesat,,lumrah la 2,lg2 wktu pg2 buta mcm ni..msing2 ngntok
Pg tu memg sesat je keje ktorg,,pnt da aq duduk kt kete
Da la kete satria neo,xleh aq nk bkk cermin blkg..
Pnye la lme perjalnan,akhirnye ktorg smpai kt broga dlm kol 5.20 pg
Memg challenging gle la kn gelap2 ktorg mendaki,,tp aq suke
gle thrill2 ni,,msing2 bekejasama tok nek smpai ke puncak
mse nek ok,xde yg t'jatuh o ape ke
cume jatuh ckit2 je tp ok la walaupon dlm keadaan gelap2 tu
Tp mendaki memg berpeluh la aq,,fuhhhh
Akhirnye ktorg smpai jgk kt puncak broga hill,,pffftt memg terbaik view
tp lg cntik time aq daki gunung datok la,
ktorg smpai d puncak kol 6.45,start pendakian kol 5.25 pg..kirenye 50 min tok smpai
Smpai2 je ingt nk jerit tp de org solat..xjd la nk jerit
Byk gle ktorg amek gmbr,,snap pkai hantam je sbb gelap kn
Puas ktorg amek gmbr,,mse ktorg tok solat subuh plak..1st time menyaksikn org solat kt puncak
Ktorg bertayamum,pngalamn berharge bg aq sbb aq xpnh bertayamum
Abis je sumorg solat,sesi photografi d mulakn lg..
Ktorg plan nk tgk sunrise tp x berkesampaian sbb kabus tebal
Then ujan plak..ktorg discuss bek tru skrg drpd ujan lebat n tnh licin..
Mse ktorg trun pnye la challenging..lg challenge dr yg nek
Trun ngn tnh cerun,licin,ujan yg mkin lebat,struktur tnh yg x rata..
Memg terbaik,,mse trun rmai yg slide smpai berpeluk2kn da..tp fun gle,,ngn 1 bdn koto ngn tnh n lencun gle
Aq suke gle time trun,,dpt men koto..sumorg hepi gle time trun..
Smpai je kt ank bukit dlm kol 8 lbih2..ktorg. Try nk bersihkn ape yg ptot
N keringkn jgk ape yg ptot sbb xnk kete koto..
Mcm2 aq nmpk bnde yg lawak time tu,,nk kongsi pon x sggup hahaha :)
Msing2 bincang nk mkn kt ne n dak pompuan nk tukar baju kt petronas
Dak laki senang je,,dorg da salin kt c2 je..
Otw balik tu ktorg sggh mkn kt bangi,,aki wt suprise tbe2 dgn kek
Smpt je die bli kek hehe
Abis mkn,abis borak,ktorg pon gerak lg..smpai kt sek. Dlm kol 11.30 pg
Smpai je uma kwn aq,,ktorg kemas ckit2 bju koto..
Aq org 1st mndi n tdo..kol 12 lbih aq tdo smpai kol 2.30,,x puas lgsung
Then aq bgun n sidaikn bju2 dorg n kemas u$a dorg,,aq da xtau nk wt pe
Mlm tu kononye last aq nk mkn ngn kwn aq ni ha n bf die
Ktorg mkn la ke mek ayam kmpong,katenye sdp sgt..ok la
Lpas 2 ktorg tbe2 nk jln2 lg mlm tu,,mlm last kn b4 sume cuti
Then ktorg g la tmpt yg dekat,,i-city
Ktorg pon g,,jalan pnye jln,,sorg member aq ni nk sgt nek roda ferris
Ikot je la,,de org nk blnje kn haha
Aq pon x pnh nek sbnrnye haha,,tggi la jgk
Lpas 2 ktorg men super swing,,lme gak die pusing..dlu time kt gwnting,tkot la jgk
Tp kt cni aq ok gle,,da bese haha
Then ktorg jln2 lg..lepak2 smbil wt cite haha
Then ktorg balik,,ktorg sggah lg lepak2 kt kdai mkn..
Minum2 jap..last day kn,,msing2 hepi sbb xde pe nk tension
Dlm kol 2.30 aq smpai uma kwn aq,,kirenye 24 jam ktorg b'jln
aq nk balik uma pg 21 hb(ari ni)..mlm ni nk g wedding kwn aq lg..
G rmai2 ngn kwn2 tenten(tmpt keje aq time cuti sem dlu)..
Pnt nye la aq rse ngn lenguh2 kt bdn lg..
Tp fun gle last day sem 3 ni..thanx kwn2 :) <3

Sunday, January 15, 2012

bengang

Pg ni aq da plan nk g study kt PTAR uitm
So pg2 aq da kemas uma sbb nk kuar awal..
Then aq cri la helmet aq yg lame da aq x pkai..
Skali bile aq cri x jmpe,,aq da rse bengang
aq tnye 2 org adik laki aq sbb xde sape da nk pkai helmet aq tu
Bile aq tnye dua2 tu xnk ngaku
Aq ape lg,,mengamuk la kt c2
Aq mrh gle,,dorg xnk ngaku,,aq syak gle dorg
Ni msti dorg bg pinjm kt kwn2 dorg
Lpas 2 xnk ngaku
Aq geram gle bile bnde aq nk gne xde,,da la d saat2 genting
Esok aq da nk exam tp mcm x tau ape2 je ble study kt uma
Pnye la aq bengang ari ni..
Da la waktu2 cmni aq pnye date line aq da nk smpai
Skali bnde ni jd,,ngamuk gle la aq
Aq mrh,bengang,nk nangis,bnci,rimas,mcm2 perasaan
Lg2 ble aq skrg tgh kecewa dgn org2 yg aq percaya gle
Tp mcm ni yg dorg bls..
Beban gle aq rse skrg..

Friday, January 13, 2012

horrible feeling

Sometimes u will feel u live in this world alone..
Not because u r alone but there are people
juz take an easy on u,,
At first u don't care n don't want to alert
But it juz hurt ur feeling whenever u
memorize it in once,
u want cry hard but cant,
Why it become hard juz on u??
U want to throw out too but also can't
Every promise that jus made before is valueless.
It juz go on one side only,,no respond from others..
It hurt again..
Once u want to reveal everytime,,it juz stuck there
U juz be too nice.
They juz pretend to be nice but
In reality they r truely 'setan' in this world.
Look,,now I juz swear,,
Sometimes I feel that no body is truely nice.
Especially when u trust hard to them but they juz
break everything,,nothing less than ur own people
Don't give promise if u know that u can't keep it..
Last word,,go to hell yaaaa.. >:o

Sunday, January 8, 2012

doa solat istigharah

Ya Allah, aku memohon petunjuk kebaikan kepada-Mu dengan ilmu-Mu. Aku memohon kekuatan dengan kekuatan-Mu. Ya Allah, seandainya Engkau tahu bahwa masalah ini baik untukku dalam agamaku, kehidupanku dan jalan hidupku, jadikanlah untukku dan mudahkanlah bagi dan berkahilah aku di dalam masalah ini. Namun jika Engkau tahu bahwa masalah ini buruk untukku, agamaku dan jalan hidupku, jauhkan aku darinya dan jauhkan masalah itu dariku. Tetapkanlah bagiku kebaikan dimana pun kebaikan itu berada dan ridhailah aku dengan kebaikan itu". (HR Al Bukhari)

Thursday, January 5, 2012







ni my ank buah..comey x???saje nk kongsi..
1st time dpt ank buah excited gle..umo die da sebuln lbih..
die sgt kecik..
i love you MUHAMMAD A'ISY DAMIEN